Hoe het voor mij allemaal begon.

Ik ken maar weinig mensen die van Marseille hebben leren houden. Je houdt ervan, of je houdt er niet van, maar een mening is meestal snel gevormd en meestal pakt die voor Marseille slecht uit.

Mijn eerste kennismaking met deze stad was vlak voor kerst 1993. Ik was met een vriend op weg naar de Calanques om daar te gaan klimmen en stond om zeven uur 's-ochtends op het station saint Charles. We werden op de proef gesteld. Er was al een tijdje een staking onder de vuilnismannen, en vanuit de taxi zagen we de vuilniszakken meters hoog opgestapeld in fonteinen en op de hoeken van de straat liggen. Niet echt een gastvrij onthaal dus, om het maar zacht uit te drukken. Toch was er toen al een vonk.
Omdat we geen eigen vervoer hadden zijn ze die vakantie weinig in Marseille geweest en heb ik er toen dus ook niet zo heel veel van gezien. We hebben wel veel van Cassis gezien, wat ook zeker de moeite waard is.

De daarop volgende jaren heb ik nog vaak Kerst en de jaarwisseling in de buurt van Marseille gevierd. Niet zozeer voor de stad, alswel voor de schoonheid en de rust van de Calanques. Tijdens deze vakanties ben ik ook regelmatig in Marseille terecht gekomen en begon ik een steeds beter beeld te krijgen van de stad en wat mij erin aantrekt.

De laatste jaren ben ik ook regelmatig in Marseille op vakantie geweest en heb ik uitgebreid de tijd genomen de stad te verkennen. Op deze tochten ben ik veel mooie dingen tegengekomen, maar helaas ook veel ellende (armoede en verval). Toch blijft Marseille een stad die ik in mijn hart draag (wat klinkt dat zwaar) en omdat mensen mij steeds maar weer vragen WAT er dan zo mooi is aan die stad heb ik besloten deze website op te zetten. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

La suite ->